Heart Consult

v. Randi Dahl

Helhed - Nærvær - Udtryk​​​​​​​Præsentation

Jeg hedder Randi Dahl og har stiftet HeartConsult.dk for at dele af min erfaring som menneske, underviser og sundhedsarbejder. 

Jeg tror på, at vi har det bedst, når hjerne og hjerte kommunikerer effektivt, og at det skaber harmoni mellem vores naturlige selv og vores omverden, når det sker. Jeg tror også på, at den harmoni opstår naturligt i et samspil mellem mennesker. Ingen af os lever i et tomrum, selvom vi nogle gange oplever det som om. Fx når vi mister fodfæste, fordi et andet menneske forsvinder ud af vores liv, vi får et handicap, eller er nødt til at flytte - eller på andre måder skal tilpasse os en ny og måske uønsket identitet. Som fx som hjemmearbejder eller ledig under Covid19.

Jeg ved af erfaring, at det at arbejde med andres livskvalitet og sundhed stiller særlige krav til ens work-life balance. Derfor arbejder meget gerne med at støtte dig i at finde dine egne balancer under stressede forhold. 

Det kan være særligt udfordrende at finde denne balance, hvis man har børn i familien. Ens egen tilstand "smitter", og belastning kan let føre til enten at overse eller overbetone eksistentielle udfordringer. Min egen opvækst var præget af, at min far blev hjerneskadet i en trafikulykke, da jeg var fem år. Dvs. dengang, hvor man mente, at døde nerveceller var døde for altid, og der derfor intet var at stille op. Ingen rehabiliering og ingen  psykologiske eller sociale tilbud i øvrigt. Lige siden har jeg været meget optaget af de eksistentielle forhold knyttet til liv/død og glæde/sorg samt mening, håb og udholdenhed hos børn og voksne. Måske var det derfor, at jeg blev sygeplejerske i 1979 - og også derfor, jeg forlod sygeplejen for at undervise i sundhed og socialmedicin. 

1981-2011 underviste jeg på pædagoguddannelsen, især i Aarhus. Det startede som et studiejob, men var både interessant og udfordrende. Jeg havde nogle fantastisk kreative kolleger og studerende, og det inspirerede mig til at kvalificere mig skiftevist kreativt og på akademisk niveau, samtidig med at jeg chancen for at undervise i kropbevidsthed og psykodynamik.

I 2005 blev jeg færdig med min drømmeuddannelse som cand. mag. i socialantropolog ved AU i med sidefag i Indvandrerstudier fra SDU. Samtidig fuldførte jeg en uddannelse som Master i professionsudvikling ved DPU. 

Jeg har akademisk speciale i Gregory Bateson, dvs. i systemisk tænkning om forskelle, der gør forskel. Bateson introducerede begrebet "framing", som handler om at sætte en ramme for at kommunikere om kommunikation, verbalt såvel som nonverbalt. Hans ideer er integreret i så forskellige genrer som IT, teater, ritual, kommunikation med dyr, terapi og organisation/ledelse. 

Fra studiet i Bateson begav jeg mig direkte til et aktiveringsarbejde i 2006. Det gav mig chancen for at foretage et lille antropologisk feltstudie i miljøterapi hos Familiehuset i Horsens. Derfra gav jeg mig til at genoptage min tidligere uddannelse i psykoterapi. Nu med et bredt fokus på krop, fortælling, ritual og symbol. 

Jeg har praktiseret daglig hjertemeditation siden 1986. Det har hjulpet mig til at skabe en rimelig balance mellem uddannelse, arbejdsliv og privatliv, så jeg har været i stand til at håndtere små og større problemer med et rimeligt overskud. Min meditationsform er en form for Raja Yoga. Jeg fokuserer på en Kilde til Lys i Hjertet og øver mig på at omsætte det i min hverdag. Så hvis du er interesseret i meditation, kan du også få hjælp til at praktisere heartfulness-meditation. Det er mit frivillige arbejde, så det er ikke noget, du skal give noget for.

HeartConsult er skabt, fordi jeg ønsker at omsætte min arbejds-, livs- og studie-erfaring sammen med andre her i Ry. Enten i mit lille samtalerum, på nettet eller udendørs. 

På den måde holder jeg mig mig aktiv og opdateret, og derfor glæder jeg mig til at samarbejde med dig. 

Den samlede sum af viden og erfaring i social- og sundhedsarbejde fastholder og udvider jeg også ved at arbejde for Professionsudddannelsernes Censorkorps fra tid til anden. Jeg kommer især ud til bacheloruddannelser, sosu-uddannelserne samt diplomuddannelser i socialt arbejde, vejledning og voksenuddannelse. 

heart


En dansk-mexicaners anbefaling, på engelsk

For me, to be close to Randi is to be able to trust. To be seen and contained of not only a very intelligent, but also wise, life-loving and (essential for me!) impartial human being, who knows that everything in life is many facetted and categorical answers do not exist. (endegyldige svar ikke eksisterer)

I am now 63 years old, live and have lived a very interesting and also challenging life including several countries and cultures. The last 24 years being married to a Mexican, travelling forth and back between Mexico and Denmark, also taking care of my old mother, now 91.

At some points of my life throughout the last 20 years, I have had a need to talk to an unpartial therapist about pains and confusions. I tried a couple, both in Denmark and in Mexico, but found that no-one, that could understand all of me, so I gave up resolving issues that way. Until I met Randi. 

Today I can look back and say, that it changed my life. I got tools to work with, that I still use. These tools are symbols to focus on, that to this day fill me with, what words can best describe as “fresh air”, life and optimism.